Ucigasii Europei

Nu e vorba de voi, ci de copiii vostri.

Deschideti ochii, destupati urechile si apoi ginditi! Iar daca veti fi oripilati, actionati! Nu o spun prima oara, dar o voi tot spune. Poate ca mai multe voci insistente vor intrerupe, pina la urma, somnul natiunii. Se vede clar ca una dintre natiunile UE a ales sa nu doarma si uite ca-i e mult mai bine, rezistind presiunilor, sanctiunilor si santajului capeteniilor apocalipsei.

5 gânduri despre „Ucigasii Europei

  1. Pff, delicată situaţie! Sună foarte-foarte aproape de stilul white supremacist (vezi truthpodium [dot] org). Are dreptate în anumite aspecte, dar nu se întrevede o soluţie viabilă – şi, mai ales, amiabilă. Nu cred că mai există cale de întoarcere odată ce Planul Kalergi a intrat în faza – aş zice eu – decisivă.

    Apreciază

    • Nu cred ca suna a suprematie alba, ci a disperare alba. Singura solutie, mai putin ortodoxa, ar fi ca ultranationalistii sa treaca la butoane. Altfel, chiar daca toti si-ar inchide granitele acum, in 20 de ani tot musulmana va deveni Europa, la ce natalitate au mohamezii.

      Apreciat de 1 persoană

      • Hm, se poate spune şi disperare într-o anumită proporţie. Necazul e că noi – ca religie – sîntem relativ mult mai permisivi, mai toleranţi decît ei. Şi sincer nu văd un viitor strălucit civilizaţiei umane dacă islamul ar prelua controlul absolut asupra planetei.

        Dintotdeauna am fost de părere că religia, ca idee, concept, e mama tuturor răutăţilor. iar extremismul, tot în religie, e tatăl. Un incest conceptual.

        Apreciază

        • Din punctul meu de vedere religia e o piedica pusa dezvoltarii. Iar religiile, in ansamblul lor, un mar al discordiei. Nici n-ar putea fi altfel, atita timp cit sunt bazate pe imaginatie, nu pe un rationament logic. Iar daca ar fi sa-mi spun parerea, cea mai irationala dintre religii mi se pare a fi taman crestinismul, chit ca e mai putin rigid decit islamul.
          Dar pentru a-mi pune tot evantaiul de credinciosi in cap, am sa mai spun ca le dau dracu pe toate si asta tocmai pentru ca le consider un mar al vrajbei si discordiei, nimic mai mult.

          Apreciat de 1 persoană

          • Avînd în vedere caracterul intrinsec animalic al omului era nevoie la vremea respectivă de „ceva” care să-l ţină în frîu, iar acel ceva a fost dintotdeauna teama de necunoscut şi de o putere superioară. Aşa s-au născut religiile – sau mai bine zis au fost create şi împărţite mai mult sau mai puţin judicios pentru a le urmări eficienţa..

            Din păcate, omul continuă să aibă acel comportament animalic în situaţii relativ extreme (dar nu numai), iar religiile se pare că nu mai sînt acel instrument care să-l strunească. De aceea bănuiesc că s-a trecut la etapa uniformizării şi a globalizării, pentru ca puterea absolută pierdută de „zeităţile” diferitelor religii să fie pusă în.. biţii de memorie ai inteligenţei artificiale – noua zeitate unică a omenirii.

            Sigur că ăsta e doar un SF din mintea mea care numai unii anume ştiu dacă are vreo corespondenţă cu realitatea.

            Apreciază

Lasă un comentariu