Alti bani, nema distractie

Ati auzi vreodata ca americanski sa se sinchiseasca de vreo tara saraca? De una care sa n-aibe de niciunele? Sa zicem, de vreo Mongolie? Eu n-am auzit. Dar poate fi o lacuna de-a mea, ca la cite am, n-ar fi de mirare, desi loviturile de stat pe care le-au tot incercat in lumea intreaga, vizau interese barosane. Nu stiu sa fi incercat fo lovitura d-asta la unii care n-au de niciunele, nici la suprafata, nici in subteran. Si cum spuneam intr-un post precedent, daca interesul le-o cere, vor incearca sa cumpere conducerea. Daca politicienii respectivi nu-s de vinzare, ca mai sunt si din astia, inceaca s-o puna de-o lovitura de stat prin care sa indeparteze potrivnicul si sa-si inscauneze sluga, asa cum au incercat si reusit in Ucraina. Dar de multe ori isi iau cite un bot, de-i ustura la ficati, ca de exemplu in Ungaria, Venezuela, Turcia si mai ieri in Bolivia.

Bolivia? Pai ce dracu de interese i-or mina in La Paz-ul ala, cocotat la 3600m unde numai condorii mai gasesc ceva de respirat. Condorii si bastinasii. Ei bine, stiati, au ba, Bolivia detine zacaminte enorme de litium. Asa, si? Pai si, ca asta e folosit in fizica nucleara drept combustibil de fuziune pentru armele nucleare. E? What about that? Inca mai credeti ca americanii il vor pentru albirea dintilor?

Bun, deci pina aici ne putem da seama cit e de cautat acest element si de ce americanilor le pasa de Bolivia. Da, dar uite ca simpaticul domn, Luis Arce, s-a calatorit putin pe la St. Petersbourg, la summit-ul lui Putinescovici exprimindu-si dorinta fierbinte de-a adera la BRICS. De fapt, cu China si Rusia, au incheiat deja acorduri, pe litium, in valoare de miliarde. Si sunt sigur ca nici aia nu-l vor pentru albitul dintilor.

WOW, mama! Pai cum erau sa accepte sefii NATO o astfel de palma atomica? Si atunci a intervenit diplomatia americana, adica „bah, daca vrei cu ei, ti-o tragem” Asa ca i-au arvunit pe generalul Juan Zuniga si pe vicecomandantul Juan Salvador pentru a-l indeparta pe Arce. Dar asa cum se intimpla de cele mai multe ori, planul american a dat cu oistea-n gard. Iar cei doi au ajuns din birourile lor somptuase, in bulau si cu bratari la miini. Asa ca, io-te alti timpiti care au incercat sa scoata cartofii incinsi din foc „pentru un pumn de dollari” Si acum probabil ca fredoneaza-n duet „frunza verde foi ca plopul, mama ne-am futut norocul”

Bineinteles ca la nivel american se incearca stergerea urmelor si-n special a celor lasate de spagile platite opozitiei. Dar, ca sa fiu sincer, pe mine nu asta ma intereseaza, ci daca mama acestei tentative a fost tot don’soara Nuland. Ca asta e experta in lovituri sub centura, carora le mai spune si „de stat”.

Si pentru ca e vorba de bani si de distractie, aseara, la dezbaterea dintre Trump si Biden s-a mintit, dupa bunul obicei american, de-a trebuit sa-i urmaresc din baie ca sa nu vomit pe canapele. Pe linga faptul ca Biden e mai mort decit mortii, drogurile cu care l-au umflat au reusit sa-l faca sa minta cu o dezinvoltura de invidiat, desi fata aia cu ochii beliti si gura cascata, tot la morti te duce cu mintea. Asta are norocul ca nu roseste cind minte. Se mentine alb ca neaua si rece tot ca ea. Si dus pe alta lume.

Ce a fost interesant, e ca, in sfirsit, democratii, in par … pubian, au remarcat dementa candidatului lor. De fapt, daca va amintiti, am prevazut ca aceasta mumie va fi inlocuit cu unul mai tinar, dar la fel de incompetent si nenorocit. Problema e alta. El trebuie sa renunte sau sa continue sa moara. Democratii nu-l poate inlocui cind li se scoala lor. Asa ca, daca nevasta-sa, aia care-l manevreaza, va decide ca nenorocitul s-a facut de ris mai mult decit si-ar fi imaginat, il va retrage, atunci democratii pot numi vreun Newsom care sa continue distrugerea Americii si a lumii.

3 gânduri despre „Alti bani, nema distractie

  1. Litiul ăla se foloseşte şi la construirea bateriilor, sau mai bine zis a acumulatorilor reîncărcabili. Şi la cîte dispozitive electronice există în lume – de la lămpile solare de grădină şi pînă la automobilele electrice – îţi dai seama că o sursă bogată de litiu e o comoară pentru cine o deţine. Adică pentru cine primeşte drepturile de exploatare.

    În rest, teatrul – sau mai bine zis circul – politic, în special cel televizat, nu merită timpul şi atenţia mea. Mai degrabă aş viziona un film porno. 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu